Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Алфа 156 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с Алфа 156 1.9 JTD

Здравейте колеги от около две години имам проблем с алфата 98г 1.9 JTD който досега никои маистор неможе да реши много висок разход на гориво 15 градско и 10 извън града придружен от хубаво пушене кога черен кога сив пушек иначе колата си варви мн доволно за 105 коня обръща си километража без никакви затруднения !!! На диагностиката показва някаква грешка свързана с стартера и повреден преден десен датчик на ABS също така и изгорели подгревни свещи маистора каза че пускала много гориво по 13 14 мг на студен двегател и по 10 11 мг на загрял но каза че незнае от какво е , според вас от какво може да е !!!Забравих да спомена че съм затапил EGRа и изтарбушил катализатора но промяна нямаше в разхода само малко по добра динамика в ниските обороти.
    Last edited by muro007; d.m.y г., 21:14.

Първоначално публикувано от muro007 Покажи съобщение
    Здравейте колеги от около две години имам проблем с алфата 98г 1.9 JTD който досега никои маистор неможе да реши много висок разход на гориво 15 градско и 10 извън града придружен от хубаво пушене кога черен кога сив пушек иначе колата си варви мн доволно за 105 коня обръща си километража без никакви затруднения !!! На диагностиката показва някаква грешка свързана с стартера и повреден преден десен датчик на ABS също така и изгорели подгревни свещи маистора каза че пускала много гориво по 13 14 мг на студен двегател и по 10 11 мг на загрял но каза че незнае от какво е , според вас от какво може да е !!!Забравих да спомена че съм затапил EGRа и изтарбушил катализатора но промяна нямаше в разхода само малко по добра динамика в ниските обороти.
    щом пуши много проблем в дебитомер, спукани турбо пътища....
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

[QUOTE=Jivko7777;1165569]щом пуши много проблем в дебитомер, спукани турбо пътища....[/QUOTE

Турбо пътищата съм ги проверил понеже лятото свалях интеркулера да го почистя и тогава проверих всички маркучи и смених всички скоби,а маистора каза че дибитомера си отчита правилно,любопитно ми е кое освен дебитомера може да я накара да пуска повече гориво??? И какви са нормите за горивото по колко милиграма трябва да пуска

Comment

Колата с чип ли е?При ремап се пуска повече гориво и още един вагон неща.Само като идея ти го давам.Не съм много в час с дизелите,да се произнесе някой вещ в бранша.
        sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

ами да точно ако колата е наред всичко по нея просто има некадърен чип следователно отиваш при кадърен мапер да я види и да си решиш проблема
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Да няма закачен някакъв ПаларБокс...... с такъв разход....
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Е тука по-горе има изредени сервизи ... хващай се и чети отзиви и отивай някъде дето отбират.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Колеги някои от вас ходил ли е при маистора от село стефаново в други форуми съм чел похвални коментари за него,но дали разбира от алфи???Даите мнения че ми умръзна да хвърлям пари по некадърни маистори !!!

---------- Post added at 14:16 ---------- Previous post was at 14:02 ----------

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
                Колата с чип ли е?При ремап се пуска повече гориво и още един вагон неща.Само като идея ти го давам.Не съм много в час с дизелите,да се произнесе някой вещ в бранша.

Колега незнам дали е с чип???Варви много колицата но не съм карал друга такава за да мога да коментирам досега съм имал голф 3 TDI 110 кс но алфата варви два пъти повече от него и е 100 пъти по здрава няма такава трошка като творението норечено голф съветвам ви никога да не си взимате голф !!!

Comment

Вземи си напиши в профила от кой град си за да може някой да те насочи на някъде.

Горе в ляво-->Контролен панел-->Промени своите Подробни Данни
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Като се има в предвид,че това е форум на алфа ромео,значи едва ли някой ще си купи WV,за мен тази марка е съвкупност от грешно протекли инжинерни мисли.Малко извън темата беше това.Ми ти не си написал от къде си и няма как да ти се даде съвет къде да идеш.Но наистина има достатъчно сервизи в платени обяви,избери си един и действай.Успех в начинанието.
                    sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

щом върви повече от голфа тука имаме зверски чип
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И както знаем 1,9 105 к.с изобщо едва стига 200 а тази си обръщала километража, нещо непостижимо дори за 2,4 136 к.с
                        Явно е с брутален чип или пауърбокс... Или дюзите "пикаят" здраво. Може да погледнеш и номера на дюзите трябва да завършват на 002..
                        Last edited by ReLeFNIQ; d.m.y г., 18:34.
                        AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                        Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                        AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

1,9 105 си обръща километража нещо ни пързулкаш.Според мен щом казваш,че колата вървяла ''зверски" пушела черно и другите цветове каквито ги изкара ме навежда към мисълта за поредния опит в които някои разбирач се е опитал да сътвори ''перфектната чипната бегачка" прикрепя се и аз към мнението на колегата Relefniq че има проблем с дюзите а и 100% има както казъх и ''съваршенния чип''.105 коня кола е това за кви вървежи става въпрос за къв разход.
                          Last edited by Pesho_155; d.m.y г., 21:38.

Comment

Ба... аз от дизел не разбирам ама тя мойта гори 14-15 зимата,ама сякаш по-има причина от тая дизларка
                            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                              Ба... аз от дизел не разбирам ама тя мойта гори 14-15 зимата,ама сякаш по-има причина от тая дизларка
                              със сигурност не от всички дизеларки има причина
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X